Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ Αλκέτα “Ξύπνησα στα χείλη σου” – Μουσική : Κώστας Νούσιας / Στίχοι...

Αλκέτα “Ξύπνησα στα χείλη σου” – Μουσική : Κώστας Νούσιας / Στίχοι : Μιρέλλα Καλαντζή…..

0

Αλκέτα “Ξύπνησα στα χείλη σου”
Μουσική : Κώστας Νούσιας
Στίχοι : Μιρέλλα Καλαντζή

Κυκλοφορεί από την Voca Records © 2021

Ξύπνησα στα χείλη σου, είναι ο τίτλος του νέου λυρικού τραγουδιού που εκφράζει με μαεστρία το αντίκτυπο του κεραυνοβόλου έρωτα. Οι στίχοι έχουν επιλεγεί από την πρόσφατη εξαίσια ποιητική συλλογή «Ίχνη και περάσματα» της εμπνευσμένης λυρικής ποιήτριας Μιρέλας Καλλαντζή.

Έχει τα χαρακτηριστικά μοτίβα του κλασικού παραδοσιακού τραγουδιού, τα οποία ο συνθέτης τα έχει επεξεργαστεί με δεξιότητα, αφού έχει συγκεράσει την παράδοση του πεντατονικού ηπειρώτικου μοτίβου με τα κλασικά ακούσματα. Υπό αυτό το πρίσμα, έχουμε να κάνουμε με ένα τραγούδι εκλεπτυσμένο, κοινής αποδοχής.

Στην απλή, αλλά ισορροπημένη ενορχήστρωση, συμπλέουν και αναβαθμίζονται τα ηπειρώτικα μελίσματα μέσω του χρωματιστού ήχου του σαξοφώνου που παίζει ο ίδιος ο συνθέτης, ο Κώστας Νούσιας. Στη συνέχεια αναλαμβάνει το μαγικό ακορντεόν που σε ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα μέχρι τα θρακιώτικα στολίδια τα οποία εκτελεί με δεξιότητα η ανεπανάληπτη διάσημη Ζωή Τηγανούρια.

Ο δεξιοτέχνης Μιχάλης Παπαγεωργίου στο πιάνο με τη συνοδεία και την μελωδική συντροφιά δίνει φτερά στο τραγούδι, ενώ το βιολοντσέλο του Βαγγέλη Νίνα, τονώνει χρωματίζει στα μπάσα και ρυθμίζει τους παλμούς σαν τα χτυποκάρδια.
Το τραγούδι ερμηνεύει η Αλκέτα, με την ξάστερη εκπληκτική φωνή της που καθηλώνει και μαγεύει τον ακροατή.

Διαθέσιμο στα μεγαλύτερα digital stores, για download και streaming…